Kuřecí kroketky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 0.2 g Muškátový květ
  • 2000 g Kuře
  • 20 g Sůl
  • 300 g Strouhanka
  • 1000 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 12 g Petržel - nať
  • 60 g Vejce slepičí
  • 100 g Veka
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 750 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.41 dl Olej stolní
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 859 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1378 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 215.7 mg
  • Draslík 526.1 mg
  • Vláknina 9408.9 mg
  • Vitamín A 9408.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 85.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veku namočíme ve vlažném mléce. Kuře omyjeme, vykostíme a umeleme s vymačkanou vekou na masovém strojku.

  • 2

    Přidáme žloutky, sůl, muškátový květ, přilijeme smetanu a dobře propracujeme.

  • 3

    Z hmoty tvoříme válečky, které obalujeme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných v mléce a ve strouhance.

  • 4

    Krokety po obou stranách osmažíme dozlatova.

  • 5

    Odkapaný sterilovaný hrášek bez nálevu krátce podusíme na másle. Při podávání obložíme smažené krokety dušeným hráškem, který posypeme nakrájenou petrželovou natí.

Komentáře k receptu