Kuřecí kroketky
Suroviny
- 0.2 g Muškátový květ
- 2000 g Kuře
- 20 g Sůl
- 300 g Strouhanka
- 1000 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 50 g Máslo čerstvé
- 12 g Petržel - nať
- 60 g Vejce slepičí
- 100 g Veka
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 750 ml Smetana 12% (konzumní)
- 0.41 dl Olej stolní
- 2 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 859 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 50 g
- Sodík 1378 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 215.7 mg
- Draslík 526.1 mg
- Vláknina 9408.9 mg
- Vitamín A 9408.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 85.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Veku namočíme ve vlažném mléce. Kuře omyjeme, vykostíme a umeleme s vymačkanou vekou na masovém strojku.
-
2
Přidáme žloutky, sůl, muškátový květ, přilijeme smetanu a dobře propracujeme.
-
3
Z hmoty tvoříme válečky, které obalujeme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných v mléce a ve strouhance.
-
4
Krokety po obou stranách osmažíme dozlatova.
-
5
Odkapaný sterilovaný hrášek bez nálevu krátce podusíme na másle. Při podávání obložíme smažené krokety dušeným hráškem, který posypeme nakrájenou petrželovou natí.