Frikasé z kuřete

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.1 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1072 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 97853 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 344 mg
  • Draslík 1021.9 mg
  • Vláknina 2432.8 mg
  • Vitamín A 2432.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře nakrájíme na větší kousky a osolíme. Polovinu másla rozehřejeme a zpěníme na něm cibuli, přidáme připravené kuře, opečeme, podlijeme a dusíme téměř do měkka.

  • 2

    Připravíme si světlou jíšku ze zbylého másla a mouky, zalijeme ji mlékem a vývarem, řádně rozmícháme a povaříme na omáčku.

  • 3

    Jakmile je maso dušené, vykostíme a drobně nakrájíme. Šťávu z kuřete přilijeme do omáčky, přilijeme čerstvou smetanu, přidáme rozkrájené maso a vše povaříme ještě zhruba 20 minut.

  • 4

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme s dílky citrónu.

  • 5

    Jako přílohy podáváme jemné noky, makaróny posypané opraženou strouhanou houskou nebo rýži.

Komentáře k receptu