Frikasé z kuřete
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1072 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 75 g
- Sodík 97853 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 344 mg
- Draslík 1021.9 mg
- Vláknina 2432.8 mg
- Vitamín A 2432.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře nakrájíme na větší kousky a osolíme. Polovinu másla rozehřejeme a zpěníme na něm cibuli, přidáme připravené kuře, opečeme, podlijeme a dusíme téměř do měkka.
-
2
Připravíme si světlou jíšku ze zbylého másla a mouky, zalijeme ji mlékem a vývarem, řádně rozmícháme a povaříme na omáčku.
-
3
Jakmile je maso dušené, vykostíme a drobně nakrájíme. Šťávu z kuřete přilijeme do omáčky, přilijeme čerstvou smetanu, přidáme rozkrájené maso a vše povaříme ještě zhruba 20 minut.
-
4
Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme s dílky citrónu.
-
5
Jako přílohy podáváme jemné noky, makaróny posypané opraženou strouhanou houskou nebo rýži.