Bramborová drobenina s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 šálek Houby čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 499 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 518.6 mg
  • Vláknina 7760.3 mg
  • Vitamín A 7760.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené, vychladlé brambory prolisujeme a smícháme se solí a moukou. Rozemneme je jako na drobenku.

  • 2

    Na polovině tuku podusíme jemně nakrájenou cibuli, očištěné, nakrájené houby a přidáme kmín, sůl a pepř. (Můžeme použít i sušené houby).

  • 3

    Do vymazané zapékací mísy dáme polovinu drobeniny, na ni vrstvu hub a znovu drobeninu. Povrch pokapeme máslem a pečeme dočervena.

Komentáře k receptu