Skořicová křepelka s omáčkou z granátových jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 15 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 713 mg
- Vláknina 305.3 mg
- Vitamín A 305.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křepelky rozlomíme a vždy dvě položíme řeznou stranou dolů a stlačíme naplocho. Křídly a psíčky obou vedeme vodorovně špíz, dalším propíchneme stehna.
-
2
Skořici smícháme s granátovým sirupem a vzniklou směsí maso důkladně potřeme. Zakryté fólií necháme půl hodiny odpočinout v lednici.
-
3
Poté vyjmeme, necháme ohřát na pokojovou teplotu, pokapeme olejem a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nejprve kostmi dolů 8min, pak otočíme a opékáme dalších 5min.
-
4
Ochutíme solí a pepřem a podáváme horké.