Bylinková polévka se špenátem
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 1000 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Pažitka
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 kávová lžička Kerblík
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 hrst Špenát listový čerstvý
- 1 hrst Šťovík
- 1 hrst Salát Polníček
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 116 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 11 g
- Sodík 78 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 196.1 mg
- Draslík 85.6 mg
- Vláknina 484 mg
- Vitamín A 484 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bylinky důkladně opereme a nakrájíme najemno. Petrželku a pažitku přidáme až do hotové polévky.
-
2
Bylinky jen několik vteřin osmahneme na másle. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme nasekaný špenát a vše chvíli povaříme.
-
3
Ve smetaně rozkvedláme mouku a vlijeme do polévky. Ještě chvíli povaříme.
-
4
Do hotové polévky vmícháme syrové žloutky. Podáváme s osmaženou houskou.