Jistebnický bouchanec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 400 g Kůzlečí maso
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 194.7 mg
  • Draslík 455.9 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, vejce, sůl a vodu zaděláme ve velmi tuhé těsto a necháme odpočinout asi 15 minut.

  • 2

    Těsto nastrouháme na hrubém struhadle a rozprostřeme na vále. Po uschnutí opražíme v troubě dorůžova.

  • 3

    Umeleme pečené maso a přidáme k opraženému těstu.

  • 4

    Zalijeme osoleným vývarem, ve kterém jsme nejprve rozpustili máslo a dusíme.

Komentáře k receptu