Jistebnický bouchanec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 17 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 194.7 mg
- Draslík 455.9 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, vejce, sůl a vodu zaděláme ve velmi tuhé těsto a necháme odpočinout asi 15 minut.
-
2
Těsto nastrouháme na hrubém struhadle a rozprostřeme na vále. Po uschnutí opražíme v troubě dorůžova.
-
3
Umeleme pečené maso a přidáme k opraženému těstu.
-
4
Zalijeme osoleným vývarem, ve kterém jsme nejprve rozpustili máslo a dusíme.