Žďárská zelňačka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 30 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 69.6 mg
- Draslík 341.6 mg
- Vláknina 5084 mg
- Vitamín A 5084 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové maso omyjeme a pozvolna uvaříme ve slané vodě.
-
2
Jakmile je maso měkké, vývar přecedíme a maso necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na drobné kostičky.
-
3
Překrájíme kyselé zelí, zalijeme částí masového vývaru a necháme dusit pod pokličkou asi 30 minut.
-
4
Nakrájíme nadrobnou cibuli, necháme zpěnit na sádle a přisypáváme hladkou mouku. Usmažíme dorůžova jíšku.
-
5
Tu pak zalijeme zbylým vývarem, rozšleháme a přivedeme do varu. Vaříme ještě asi 30 minut.
-
6
Přidáme nakrájené maso, dušené zelí, pepř, zázvor a vaříme dalších 10 minut.
-
7
Při podávání přidáme do každé porce trochu smetany.