Žďárská zelňačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Skopové maso přední
  • 350 g Zelí kysané
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 50 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 4 špetka Zázvor mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 69.6 mg
  • Draslík 341.6 mg
  • Vláknina 5084 mg
  • Vitamín A 5084 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso omyjeme a pozvolna uvaříme ve slané vodě.

  • 2

    Jakmile je maso měkké, vývar přecedíme a maso necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na drobné kostičky.

  • 3

    Překrájíme kyselé zelí, zalijeme částí masového vývaru a necháme dusit pod pokličkou asi 30 minut.

  • 4

    Nakrájíme nadrobnou cibuli, necháme zpěnit na sádle a přisypáváme hladkou mouku. Usmažíme dorůžova jíšku.

  • 5

    Tu pak zalijeme zbylým vývarem, rozšleháme a přivedeme do varu. Vaříme ještě asi 30 minut.

  • 6

    Přidáme nakrájené maso, dušené zelí, pepř, zázvor a vaříme dalších 10 minut.

  • 7

    Při podávání přidáme do každé porce trochu smetany.

Komentáře k receptu