Hrachová polévka s párkem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 66.6 g Cibule
  • 266.6 g Hrách loupaný
  • 66.6 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 133.3 g Párky jemné
  • 20 g Sůl
  • 66.6 g Tuk
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 0.6 g Majoránka
  • 13.3 g Česnek
  • 6.6 g Paprika mletá sladká
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 794 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 31.6 mg
  • Vláknina 3821.9 mg
  • Vitamín A 3821.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách přebereme a několikrát dobře propláchneme. Zalijeme jej vodou a necháme máčet, aby nabobtnal.

  • 2

    Nabobtnalý hrách v téže vodě uvaříme doměkka a prolisujeme.

  • 3

    Na tuku dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme majoránku a papriku.

  • 4

    Za stálého prošlehávání metlou zalijeme zásmažku vlažnou vodou a uvedeme do varu. Za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme.

  • 5

    Ke konci varu přidáme prolisovaný hrách, česnek utřený se solí, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.

  • 6

    Nakonec do polévky přidáme oloupané párky nakrájené na jemné plátky, polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.

Komentáře k receptu