Kuře s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Kuře
  • 1 šálek Hříbky čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 976 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 97196 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 324.8 mg
  • Draslík 971 mg
  • Vláknina 3401 mg
  • Vitamín A 3401 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozporcované kuře osolíme, na másle opečeme a mírně podlité dusíme. Později přidáme jemně nasekanou cibuli a společně dodusíme do měkka. Poté přendáme na mísu.

  • 2

    Do šťávy přilijeme víno, krátce povaříme a šťávu přelijeme přes kuře.

  • 3

    Nakrájené hříbky podusíme na másle s petrželovou natí a jakmile jsou hotové, navršíme je na porce kuřete.

  • 4

    Kuře podáváme s rýží, těstovinami nebo s noky.

Komentáře k receptu