Ragout z kuřat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1173 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 76 g
- Sodík 1138 mg
- Bílkoviny 95 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 519.1 mg
- Draslík 1796 mg
- Vláknina 11133.7 mg
- Vitamín A 11133.7 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme kuře v hovězím vývaru. Pak jej vyjmeme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce, ve kterém budeme vařit polévku.
-
2
Uvaříme si zvlášť květák, rozebereme na růžičky a přidáme ke kuřecímu masu.
-
3
Připravíme si houskové knedlíčky (viz. recept houskové knedlíčky) a přidáme je k masu a květáku. Dále přidáme na plátky nakrájené žampiony.
-
4
Připravíme si světlou jíšku, zalijeme vývarem z kuřat, přidáme trochu muškátového oříšku a necháme povařit.
-
5
Přecedíme do hrnce s masem, květákem a žampiony, povaříme.
-
6
Rozšleháme v mléce žloutky, vmícháme do polévky a pak odstavíme.