Králík pečený s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 22 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 151.5 mg
- Draslík 1506.3 mg
- Vláknina 27549.8 mg
- Vitamín A 27549.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek utřeme se solí a potřeme jím odblaněného králíka. Drobně rozkrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle, vložíme na ni připraveného králíka. Přidáme koření, mírně podlijeme a dusíme do poloměkka. Následně sundáme poklici a králíka dáme zčervenat do rozehřáté trouby.
-
2
Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a mírně povaříme.