Králík s hořčicí a pálenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Králičí maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 dl Martell cognac
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 495 mg
  • Vláknina 170 mg
  • Vitamín A 170 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zadek z králíka odblaníme, osolíme a potřeme hořčicí.

  • 2

    V pekáči rozehřejeme máslo, maso na něj vložíme. Zpočátku pečeme bez podlévání, později maso trochu podlijeme.

  • 3

    V době pečení maso často poléváme vypečenou šťávou.

  • 4

    Upečeného králíka vyjmeme na mísu, přelijeme šťávou, pak koňakem, zapálíme a podáváme.

Komentáře k receptu