Králík na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Králičí maso
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Hříbky čerstvé
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.0625 l Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 482 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 108.5 mg
  • Draslík 1693.4 mg
  • Vláknina 5306.5 mg
  • Vitamín A 5306.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme a protkneme proužky slaniny, osolíme.

  • 2

    Zbylou slaninu drobně nakrájíme rozškvaříme, osmahneme na ni drobně nakrájenou cibuli. Poté přidáme máslo, připraveného králíka a opečeme jej po celém povrchu.

  • 3

    Za častého polévání šťávou pečeme do poloměkka. Následně přidáme nasekaný česnek, sekanou petrželovou nať, hříbky nakrájené na plátky. Přilijeme víno, přidáme oloupaná rozkrájená rajčata a dodusíme do měkka.

Komentáře k receptu