Králík na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 24 g
- Sodík 482 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 108.5 mg
- Draslík 1693.4 mg
- Vláknina 5306.5 mg
- Vitamín A 5306.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme a protkneme proužky slaniny, osolíme.
-
2
Zbylou slaninu drobně nakrájíme rozškvaříme, osmahneme na ni drobně nakrájenou cibuli. Poté přidáme máslo, připraveného králíka a opečeme jej po celém povrchu.
-
3
Za častého polévání šťávou pečeme do poloměkka. Následně přidáme nasekaný česnek, sekanou petrželovou nať, hříbky nakrájené na plátky. Přilijeme víno, přidáme oloupaná rozkrájená rajčata a dodusíme do měkka.