Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 15 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 137.8 mg
- Draslík 230.4 mg
- Vláknina 8000 mg
- Vitamín A 8000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Měkký tvaroh prolisujeme, osolíme a našleháme s rozpuštěným máslem a vejci. Vyklopíme na vál do prosáté mouky a přilijeme tolik mléka, aby se těsto spojilo a nelepilo.
-
2
Omyté jahody bez stopek zabalujeme do kousků odkrojených z těsta. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 6 minut, vyjmeme je a necháme okapat.
-
3
Podáváme posypané cukrem, nastrouhaným tvarohem a polité máslem.