Křehký koláč s mascarpone a fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Jogurt bílý
  • 150 g Marmeláda meruňková
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Cukr krupice
  • 80 g Cukr krupice
  • 250 g Mascarpone
  • 10 ks Fíky čerstvé
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Želatina bílá plátky
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Likér pomerančový
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 151.8 mg
  • Draslík 223.7 mg
  • Vláknina 6150.2 mg
  • Vitamín A 6150.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze všech přísad rychle vypracujeme soudržné těsto, zabalíme do fólie a necháme cca 1h vychladit v lednici.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 3

    Z těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím kulatou rozvírací formu. Okraje zvýšíme, dno propíchneme vidličku a pečeme cca 25min.

  • 4

    Mezitím ušleháme v horké vodní lázni žloutky s cukrem do hustého krému. Vyjmeme, přidáme pomerančový likér a šťávu, mascaropone a jogurt.

  • 5

    Želatinu necháme nabobtnat ve vodě podle návodu na obalu, rozpustíme a vmícháme do krému. Naneseme na vychladlý koláč a dáme na 30-45min do lednice.

  • 6

    Fíky omyjeme a rozčvrtíme. Marmeládu rozehřejeme, prolisujeme přes síto a potřeme jí fíky. Naskládáme je na koláč a před podáváním znovu vychladíme.

Komentáře k receptu