Škubánky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 24.3 mg
  • Draslík 1036.3 mg
  • Vláknina 14300 mg
  • Vitamín A 14300 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit do slané vroucí vody.

  • 2

    Jakmile jsou brambory měkké, tak scedíme půlku vody z brambor do připravené nádoby. Obrácenou vařečkou uděláme do brambor několik děr a do nich nasypeme mouku. Zalijeme asi polovinou slité vody a přikryjeme poklicí.

  • 3

    Brambory necháme stát asi 20 minut na nejmenším plameni dokud se mouka nepropaří.

  • 4

    Pak přebytečnou vodu, pokud nějaká bude, slijeme a brambory i s moukou propracujeme na husté těsto bez hrudek, musí být hladké.

  • 5

    Dle chuti osolíme.

  • 6

    Hotové škubánky podáváme tak, že si namočíme lžíci v sádle a vykrajujeme škubánky z těsta přímo na talíř.

Komentáře k receptu