Kotlety s broskvemi
Suroviny
- 4 ks Kompot broskvový
- 4 ks Sýr Eidam cihla 30%
- 4 ks Šunka dušená
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 983 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 44 g
- Sodík 137 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 128.6 mg
- Draslík 713.1 mg
- Vláknina 10508.7 mg
- Vitamín A 10508.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Od kosti nařízneme vepřové kotlety, naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Poprášíme paprikou a moukou.
-
3
Rozehřejeme na pánvi olej a z obou stran kotlety osmahneme. Vymažeme olejem plech a kotlety do něj rozložíme.
-
4
Na každou kotletu dáme plátek šunky, okapanou půlku broskve a překryjeme plátkem tvrdého sýra.
-
5
V horké troubě zapečeme, až se sýr roztaví a zezlátne.
-
6
Před podáváním potřeme rozpuštěným máslem.
-
7
Vhodná příloha k tomuto masu jsou bramborové hranolky.