Zapékané kari kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Brambory
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 681.1 mg
  • Vláknina 4332 mg
  • Vitamín A 4332 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a od kosti nařízneme kotlety, naklepeme, osolíme a potřeme kari kořením.

  • 2

    Oloupeme a nakrájíme na hranolky brambory.

  • 3

    Vymažeme pekáč a rozložíme na něj maso.

  • 4

    Bramborové hranolky dáme na maso a okolo masa v jedné vrstvě.

  • 5

    Zapečeme 10 minut ve středně vyhřáté troubě, pak zalijeme sladkou smetanou a dopečeme doměkka.

  • 6

    Jako přílohu podáváme salát z čerstvé zeleniny nebo zeleninovou oblohu.

Komentáře k receptu