Karamelová jablka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Cukr krupice
  • 60 g Mouka kukuřičná
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 3 kávová lžička Sezam - semena
  • 4 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 839 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 284.5 mg
  • Vláknina 10063 mg
  • Vitamín A 10063 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na těsto smícháme rozšlehaná vejce s mouku, kukuřičnou moukou a přidáme trochu vody tak, aby vzniklo husté těstíčko.

  • 2

    Jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouce a ponoříme do těsta.

  • 3

    Smažíme na rozpáleném oleji na mírnějším ohni až změknou a zezlátnou. Během smažení obracíme.

  • 4

    Necháme rozpustit cukr, když zezlátne a získá karamelovou barvu vložíme jablka a smažíme další cca 1min.

  • 5

    Hotová jablka obalíme v sezamových semínkách. Rychle je ponoříme do ledové vody, aby karamelová krusta zpevnila a ihned podáváme.

Komentáře k receptu