Karamelová jablka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 839 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 56 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 284.5 mg
- Vláknina 10063 mg
- Vitamín A 10063 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na těsto smícháme rozšlehaná vejce s mouku, kukuřičnou moukou a přidáme trochu vody tak, aby vzniklo husté těstíčko.
-
2
Jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouce a ponoříme do těsta.
-
3
Smažíme na rozpáleném oleji na mírnějším ohni až změknou a zezlátnou. Během smažení obracíme.
-
4
Necháme rozpustit cukr, když zezlátne a získá karamelovou barvu vložíme jablka a smažíme další cca 1min.
-
5
Hotová jablka obalíme v sezamových semínkách. Rychle je ponoříme do ledové vody, aby karamelová krusta zpevnila a ihned podáváme.