Vanilková sedlina s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 141.2 mg
  • Draslík 39.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce rozšleháme vejce, přidáme cukr, vanilkový cukr a škrobovou moučku.

  • 2

    Malé formičky z varného skla nebo porcelánu vymastíme a naplníme směsí do 3/4. Vaříme ve vodní lázni v kastrole naplněném vodou do poloviny výšky formiček asi 15 minut.

  • 3

    Vychladlou sedlinu vyklopíme na talířky a ozdobíme ovocem.

Komentáře k receptu