Vepřová žebírka s cuketkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1261 kcal
- Sacharidy 134 g
- Tuky 63 g
- Sodík 3741 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 134 g
- Cholesterol 202.5 mg
- Draslík 2285.5 mg
- Vláknina 56690 mg
- Vitamín A 56690 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebírka posypeme hrstí hrubé soli, cibulí nakrájenou na plátky, celerem nakrájeným na kousky a necháme přes noc marinovat.
-
2
Poté žebírka očistíme od marinovací směsi a na rozpáleném grilu po obou stranách 3-4min ogrilujeme. Přemístíme na plech a pečeme ještě 10-12min v troubě předehřáté na 200C.
-
3
Cuketky omyjeme a překrojíme podélně napůl. V hrnci svaříme ocet s cukrem a necháme tekutinu zredukovat na polovinu. Do nálevu vložíme cuketky a vaříme 10-15min. Osolíme, slijeme a nálev necháme vařit tak dlouho, až zhoustne na konzistenci sirupu.
-
4
Žebírka podáváme horká, s cuketkami, nálevem a posypaná granulkami kávy.