Nákyp z housek s uzeninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Salám měkký
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 5 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 759 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 253.8 mg
  • Draslík 206.1 mg
  • Vláknina 365.1 mg
  • Vitamín A 365.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostičky nakrájíme housky, zalijeme mlékem a promícháme. Utřeme do pěny máslo a vmícháme postupně žloutky, sůl, housky, strouhanku, muškátový květ a uzeninu.

  • 2

    Promícháme se smetanou a vmícháme nakonec ušlehaný sníh.

  • 3

    Olejem vymažeme pekáč a vysypeme strouhankou.

  • 4

    Naplníme hmotou a 40 minut pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních.

  • 5

    Nákyp je hotový, když se nelepí na špejli a povrch je dozlatova upečený.

Komentáře k receptu