Slezské zelí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 hrnek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 81 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 191.6 mg
  • Vláknina 2012.5 mg
  • Vitamín A 2012.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme si na kostičky slaninu, rozškvaříme a přidáme nakrájené zelí. Podlijeme vodou a necháme dusit.

  • 2

    Poloměkké zelí zahustíme bramborami tak, že je syrové nastrouháme přímo do zelí, které jsme vydusili na šťávičku.

  • 3

    Zelí trochu podlijeme a necháme dovařit doměkka.

Komentáře k receptu