Slezské zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 81 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 6 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 191.6 mg
- Vláknina 2012.5 mg
- Vitamín A 2012.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme si na kostičky slaninu, rozškvaříme a přidáme nakrájené zelí. Podlijeme vodou a necháme dusit.
-
2
Poloměkké zelí zahustíme bramborami tak, že je syrové nastrouháme přímo do zelí, které jsme vydusili na šťávičku.
-
3
Zelí trochu podlijeme a necháme dovařit doměkka.