Bramborák pečený v troubě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 6 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 829.1 mg
- Vláknina 12792.8 mg
- Vitamín A 12792.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme, oloupeme a nastrouháme brambory. Zasypeme moukou, aby nezhnědly. Přidáme sůl, vejce, nakrájenou cibuli, česnek, pepř a kmín. Dobře promícháme.
-
2
Do vymazaného pekáče rozetřeme hmotu. Povrch pokapeme olejem a poklademe škvarky.
-
3
Ve vyhřáté troubě pečeme při 250 stupních.
-
4
Bramborák je hotový, když je na povrchu do zlatohněda upečený.
-
5
Krájíme na řezy a podáváme s kysaným zelím.