Zaječí hřbet a kýta, pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 34 g
- Sodík 258 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 146.3 mg
- Draslík 524.2 mg
- Vláknina 1028.8 mg
- Vitamín A 1028.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme zaječí hřbet a kýtu, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme nakrájenou cibulí a petrželkou.
-
2
Pokapeme ze všech stran citrónovou šťávou, položíme na sebe a necháme odležet několik hodin.
-
3
Na rozehřátém másle po obou stranách dozlatova zvěrinu osmahneme.
-
4
Podlijeme malým množstvím vody a do vyhřáté trouby dáme péct.
-
5
Během pečení podléváme šťávou a teplou vodou.