Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Suroviny
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Jalovec
- 1 ks Kančí kýta
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Víno červené
- 1 hrnek Marmeláda šípková
- 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3634 kcal
- Sacharidy 208 g
- Tuky 38 g
- Sodík 377 mg
- Bílkoviny 224 g
- Uhlovodany 205 g
- Cholesterol 13 mg
- Draslík 2814 mg
- Vláknina 18066 mg
- Vitamín A 18066 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z červeného vína, soli, pepře, bobulek jalovce, bobkového listu, česneku a cibule připravíme nálev, ve kterém uvaříme kančí kýtu doměkka. Ve vývaru necháme vychladnout.
-
2
Omáčku připravíme, že do šípkové zavařeniny přidáme smetanu, mouku, vývar z kýty a cukr.
-
3
Za stálého míchání uvaříme.
-
4
Kýtu nakrájíme na plátky, posypeme strouhaným křenem a se šípkovou omáčkou podáváme.