Řezy z ovesných vloček s hruškovou polevou
Suroviny
- 150 g Cukr třtinový
- 50 g Hrozinky
- 50 g Kakao - prášek
- 250 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná celozrnná
- 100 g Kokos sušený
- 175 g Ovesné vločky
- 400 ml Mléko polotučné
- 200 ml Džus hruškový
- 1 kávová lžička Koření perníkové
- 1 ks Citrony
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 25 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 28.3 mg
- Draslík 346.9 mg
- Vláknina 12797.3 mg
- Vitamín A 12797.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180C.
-
2
Z citronu nastrouháme kůru a z poloviny vylisujeme šťávu.
-
3
Máslo, cukr, perníkové koření, špetku soli, citronovou kůru a šťávu ušleháme do pěny.
-
4
V míse smícháme mouku s kokosovými a ovesnými vločkami, rozinkami, kakaem a kypřicím práškem. Přidáme utřenou pěnu a poté postupně přiléváme mléko. Vše vymícháme do hladkého těsta.
-
5
Plech vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něj těsto. Pečeme cca 30min.
-
6
Mezitím hřuškovou šťávu na mírném ohni zahříváme tak dlouho, dokud nevznikné hustá, vláčná poleva.
-
7
Ještě horký koláč potřeme polevou, necháme vychladnout a nakrájíme na kostky.