Bramborová polévka s hlívou ústřičnou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Zelenina kořenová
- 200 g Hlíva ústřičná
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Brambory
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 11 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 392.6 mg
- Vláknina 7823.1 mg
- Vitamín A 7823.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozpustíme ve větším hrnci a orestujeme na něm cca 5min najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a hlívu nakrájenou na proužky. Zaprášíme moukou a osmažíme ji dozlatova.
-
2
Zalijeme studenou vodou, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a kořenovou zeleninu. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a muškátovým oříškem. Cca 10min povaříme a přidáme rozemnutou majoránku.
-
3
Poté vaříme, dokud zelenina není měkká, na závěr vmícháme nasekanou petrželku.