Polévka z fazolových lusků na kyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1007 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 9.4 mg
- Draslík 202.7 mg
- Vláknina 3542 mg
- Vitamín A 3542 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z tuku a prosáté mouky připravíme zásmažku, kterou za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem a nálevem z fazolových lusků.
-
2
Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně půl hodiny.
-
3
Ke konci varu přilijeme mléko a krátce povaříme.
-
4
Do polévky vložíme opláchnuté a na kostičky nakrájené brambory, uvařené v mírně osolené vodě. Přidáme fazolové lusky nakrájené na kratší kousky a krátce povaříme.
-
5
Nakonec polévku dochutíme opláchnutým, jemně nakrájeným koprem, přidáme ocet, sůl a krátce povaříme.