Polévka z fazolových lusků na kyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 187 g Brambory
  • 667 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Sůl
  • 67 g Tuk
  • 17 g Kopr sterilovaný
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 l Voda pitná
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1007 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 9.4 mg
  • Draslík 202.7 mg
  • Vláknina 3542 mg
  • Vitamín A 3542 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z tuku a prosáté mouky připravíme zásmažku, kterou za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem a nálevem z fazolových lusků.

  • 2

    Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně půl hodiny.

  • 3

    Ke konci varu přilijeme mléko a krátce povaříme.

  • 4

    Do polévky vložíme opláchnuté a na kostičky nakrájené brambory, uvařené v mírně osolené vodě. Přidáme fazolové lusky nakrájené na kratší kousky a krátce povaříme.

  • 5

    Nakonec polévku dochutíme opláchnutým, jemně nakrájeným koprem, přidáme ocet, sůl a krátce povaříme.

Komentáře k receptu