Štika pečená, protýkaná slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 27 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 170.3 mg
- Draslík 53.4 mg
- Vláknina 8.7 mg
- Vitamín A 8.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme štiku, zakapeme citrónovou šťávou zvenčí i zevnitř.
-
2
Osolíme též zvenčí i zevnitř a stejnoměrně protýkáme nakrájenými nudličkami slaniny.
-
3
Musí na obou stranách z ryby vyčnívat.
-
4
V žáruvzdorné formě rozehřejeme máslo, štiku vložíme do formy a pokapeme ji máslem.
-
5
Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 200 stupních, dokud konce slaniny nejsou křupavé.