Pstruh na másle s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 31 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 151 mg
- Draslík 1077.2 mg
- Vláknina 6618 mg
- Vitamín A 6618 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané a očištěné pstruhy osolíme uvnitř i zevně a dovnitř dáme lístky šalvěje.
-
2
Rozehřejeme na pánvi máslo, pstruhy naskládáme vedle sebe a pečeme. Zahýbeme pánví, aby se nepřipekla kůže.
-
3
Jednou pstruhy obrátíme, přisypeme lupínky mandlí a krátce opražíme.
-
4
Hotové pstruhy upravíme na předehřátou mísu a podáváme ozdobené petrželkou.