Domácí sýr

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tvaroh tvrdý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 81 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.9 mg
  • Vláknina 10.5 mg
  • Vitamín A 10.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdý tvaroh nakrájený na plátky prosolíme, okmínujeme, pokropíme pivem a vložíme do kamenné nádoby.

  • 2

    Nádobu převážeme čistou utěrkou, zakryjeme poklicí a necháme v teplé místnosti.

  • 3

    Uleželý sýr má být klihovatý, nesmí však zkysnout.

Komentáře k receptu