Srnčí maso dušené

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Srnčí kýta
  • 1 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Slanina vepřová
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1011 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 335 mg
  • Vláknina 3005.9 mg
  • Vitamín A 3005.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso částečně vykostíme, rozkrájíme a osolíme.

  • 2

    Slaninu drobně nakrájíme, v kastrole sklovitě rozškvaříme, přidáme cibuli, máslo a nakrájené maso. Z počátku maso dusíme ve vlastní šťávě, později podlijeme vývarem, přidáme koření a chléb (nastrouhaný nebo v kouscích). Vše dusíme za občasného míchání do měkka.

  • 3

    Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu vlijeme do hrnku se smetanou a za stálého míchání povaříme.

  • 4

    Hotovou omáčku procedíme a prohřejeme v ní nasekané kapary.

Komentáře k receptu