Kuře na jalovci s houbovou omáčkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Houby čerstvé
  • 1200 g Kuře
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Jalovec
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1044 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 305 mg
  • Draslík 955.5 mg
  • Vláknina 5389.8 mg
  • Vitamín A 5389.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 159.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře naporcujeme, ochutíme jalovcem a osolíme. Pak ho osmahneme na másle a dopékáme v troubě při 180 stupních Celsia.

  • 2

    Ve výpeku osmažíme najemno nakrájenou cibuli s houbami. Přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a krátce povaříme.

Komentáře k receptu