Svíčková pečeně s madeirským vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 15 g
- Sodík 739 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 106.6 mg
- Draslík 830.6 mg
- Vláknina 25 mg
- Vitamín A 25 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme svíčkovou, osolíme a protkneme slaninou.
-
2
Rozpustíme si máslo v hlubší pánvi, vložíme svíčkovou, přilijeme trochu polévky a necháme dusit.
-
3
Před servírováním na stůl přidáme do šťávy jednoho najemno rozsekaného lanýže, madeirské víno a pár lžic vývaru.