Vepřové s dušenou mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 30 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 38.8 mg
- Vláknina 6911.7 mg
- Vitamín A 6911.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3164.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso nakrájíme na menší kousky. Osmažíme na sádle na jemno nakrájenou cibuli, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka.
-
2
Očistíme mrkev a nakrájíme, přidáme k masu a znovu dusíme, dokud mrkev nezměkne. Necháme vydusit na šťávičku.
-
3
Rozmícháme hladkou mouku s trochou vody a vmícháme do masa s mrkví. Můžeme přidat k ochucení špetku muškátového oříšku a necháme ještě chvilku povařit.