Gulášová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 9 g
- Sodík 811 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 18.9 mg
- Draslík 233.1 mg
- Vláknina 4595.2 mg
- Vitamín A 4595.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí výřez opláchneme a nakrájíme na menší kousky.
-
2
Brambory opláchneme a nakrájíme na drobné kostky, zalijeme vodou, osolíme a částečně uvaříme.
-
3
Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na třetině tuku dorůžova, přidáme maso a krátce je osmahneme. Maso zaprášíme paprikou, znovu mírně osmahneme, zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.
-
4
Ze zbylých 2/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý pepř, kmín a majoránku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody, uvedeme do varu a vaříme zvolna za občasného prošlehání alespoň 20 minut. Během vaření přidáme česnek utřený se solí a odvar z brambor. Polévku procedíme hustým cedníkem.
-
5
Potom do polévky přidáme podušené maso, brambory a znovu ji krátce povaříme.
-
6
Nakonec hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně povaříme.