Kuřecí prsa s broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Kuřecí prsa
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Kompot broskvový
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1296 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 91.5 mg
  • Draslík 417.8 mg
  • Vláknina 1190 mg
  • Vitamín A 1190 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a na horkém tuku lehce osmahneme. Přidáme 2/3 másla a velmi krátce podusíme.

  • 2

    Na zbylém másle prohřejeme plátky ovoce a zastříkneme vínem.

  • 3

    Podušené maso ozdobíme prohřátým ovocem, podlijeme zbylou šťávou a posypeme sekanými ořechy.

Komentáře k receptu