Kuřecí maso na smetaně se žampiony (minutka)

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Tuk
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Sůl
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 g Kuřecí prsa
  • 800 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1296 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 117.5 mg
  • Draslík 425 mg
  • Vláknina 426 mg
  • Vitamín A 426 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 91.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí svalovinu (prsa nebo stehna) opláchneme a přes vlákno nakrájíme na menší kousky. Maso na horkém tuku lehce osmahneme, zaprášíme prosátou moukou, přidáme máslo a omyté, na plátky nakrájené žampiony. Vše osmahneme, mírně osolíme a zastříkneme vodou a vínem. Dobře promícháme a krátce podusíme.

  • 2

    Nakonec přilijeme smetanu, ještě krátce podusíme a přisolíme.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu