Zajíc na slanině a česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 29 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 138.9 mg
- Draslík 581.2 mg
- Vláknina 1344 mg
- Vitamín A 1344 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odleželého zajíce odblaníme, omyjeme a protkneme slaninou.
-
2
Utřeme si česnek se solí, zajíce tím potřeme a lehce posypeme asi 4 špetkami zázvoru nebo pepřem.
-
3
Opečeme jej po všech stranách na másle.
-
4
Nakrájíme na plátky cibuli a lehce ji osmahneme vedle masa, pak podlijeme a dáme péct do vyhřáté trouby.
-
5
Pečeme pozvolna a během pečení maso občas přeléváme vypečenou šťávou. Dle potřeby dolijeme horkou vodou.
-
6
Zajíce podáváme s bramborovým knedlíkem nebo dušenou rýží a s ovocným kompotem z jablek a brusinek.