Selská zeleninová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 183 g
- Sodík 933 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 697.4 mg
- Vláknina 17535.8 mg
- Vitamín A 17535.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci na rozehřátém másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli a pórek doměkka - nesmí zhnědnout. Přidáme na kolečka nakrájené řapíky celeru a mrkev, vodnici nakrájenou na kostičky. Za občasného míchání opékáme asi 4 minuty.
-
2
Přilijeme kuřecí vývar, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a svazek bylinek. Na mírném plameni vaříme asi 20 minut. Jako poslední přidáme nakrájené fazolové lusky a s nimi polévku dovaříme, aby byla zelenina měkká.Podle chuti osolíme a okořeníme.
-
3
Na talíři ozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami - může být petrželka,tymián,pažitka.