Špecle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 247.8 mg
  • Draslík 77.8 mg
  • Vláknina 4725 mg
  • Vitamín A 4725 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozšleháme s vodou nebo mlékem, přidáme sůl, přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Z mísy vykrajujeme lžičkou kousky těsta a dáváme do vařící vody. Vaříme asi 12-15 minut. Jakmile vyplavou na povrch, tak jsou hotové. Scedíme je, přelijeme rozpuštěným máslem a podáváme.

  • 3

    Jsou chutné s vepřovým masem a kyselým zelím.

Komentáře k receptu