Křehké řezy s revení

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 220 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 50 g Strouhanka
  • 500 g Reveň (Rebarbora)
  • 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 100.4 mg
  • Draslík 156.1 mg
  • Vláknina 3455.7 mg
  • Vitamín A 3455.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaděláme si těsto z hladké mouky, másla, žloutků, 5 lžic vody a najemno nastrouhané citronové kůry. Necháme je chvíli odpočinout.

  • 2

    Těsto potom rozdělíme na 2 stejné díly. Jeden díl vyválíme a upravíme na suchý plech. Naklademe najemno nakrájenou reveň, kterou jsme nejdříve spařili vařící vodou.

  • 3

    Posypeme cukrem a trouchou strouhanky.

  • 4

    Vyválíme si druhý díl těsta a položíme na reveň. Kraje k sobě přimáčkneme.

  • 5

    Pečeme v předehřáté mírné troubě asi 35-40 minut.

Komentáře k receptu