Angreštové suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 500 g Angrešt
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 405.4 mg
  • Vláknina 10948.8 mg
  • Vitamín A 10948.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nedozrálé angrešty uvaříme ve vodě a po scezení je propasírujeme přes síto.

  • 2

    Žloutky s cukrem a vanilkou ušleháme. Vmícháme kaši z angreštů, přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru, špetku skořice a zamícháme. Na závěr přidáme ušlehaný sníh z bílků.

  • 3

    Vlijeme do vymaštěné formy. Za mírné teploty pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.

  • 4

    Upečené posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu