Bramborová polévka z čerstvého zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 19 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 199.7 mg
- Draslík 432.7 mg
- Vláknina 5489.3 mg
- Vitamín A 5489.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkové zelí nakrouháme na nudličky a osolíme. Brambory nakrájíme na kostky.
-
2
Zelí a brambory skládáme střídavě do hrnce, zalijeme horkou osolenou vodou a dusíme do změknutí.
-
3
Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou ze zelí a brambor, dobře rozšleháme a nalijeme zpět do polévky. Přidáme podle chuti sůl, koření a ocet. Nakonec do polévky vmícháme rozšlehané žloutky.