Bramborová polévka s celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 15 g
- Sodík 3900 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 16.1 mg
- Draslík 1773 mg
- Vláknina 10610 mg
- Vitamín A 10610 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme ji na másle. Přidáme očištěný celer nakrájený na nudličky, nakrájené houby a vše zakapeme citronovou šťávou.
-
2
Když se celer a houby osmaží, přilijeme vývar a přidáme brambory nakrájené na nudličky. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať.
-
3
Jako vložku do polévky podáme žemli nakrájenou na nudličky a osmaženou na tuku.