Koprová omáčka smetanová

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 131.3 mg
  • Draslík 140.7 mg
  • Vláknina 724.5 mg
  • Vitamín A 724.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku rozkvedlanou v kyselé smetaně vlijeme do vařícího mléka. Osolíme, povaříme a přidáme cukr a ocet.

  • 2

    Potom v omáčce krátce prohřejeme jemně nakrájený kopr. Před podáváním do omáčky přidáme žloutek.

  • 3

    Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s bramborami.

Komentáře k receptu