Sázená vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 20 g
- Sodík 627 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 502.7 mg
- Draslík 155.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme máslo, lehce vklepneme vejce tak, aby se žloutky neroztekly do bílků a zůstaly neporušené uprostřed. Bílky osolíme a zahříváme na malém plameni. Bílky musí ztuhnout a žloutky jsou polotekuté.
-
2
Hotová vejce opatrně vyjmeme kulatým nožem nebo špachtlí a přendáme na talíře.