Budějovický závin

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1250 g Brambory
  • 200 g Vepřový bok uzený
  • 450 g Zelí červené - sterilizované
  • 40 g Cibule
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 731 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 59.8 mg
  • Draslík 1203.8 mg
  • Vláknina 16543.3 mg
  • Vitamín A 16543.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme brambory, necháme vychladnout a oloupeme. Nastrouháme, přidáme mouku, krupici, sůl a vejce.

  • 2

    Vypracujeme bramborové těsto.

  • 3

    Těsto rozválíme na plát, naplníme jej krájeným uzeným masem (vařeným) a hotovým připraveným zelím, z kterého před úpravou slijeme vodu, ochutíme ho cukrem.

  • 4

    Zavineme a takto vaříme v ubrousku.

  • 5

    Vařený závin pak nakrájíme na plátky a omastíme na sádle osmaženou cibulkou.

Komentáře k receptu