Budějovický závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 10 g
- Sodík 731 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 59.8 mg
- Draslík 1203.8 mg
- Vláknina 16543.3 mg
- Vitamín A 16543.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme brambory, necháme vychladnout a oloupeme. Nastrouháme, přidáme mouku, krupici, sůl a vejce.
-
2
Vypracujeme bramborové těsto.
-
3
Těsto rozválíme na plát, naplníme jej krájeným uzeným masem (vařeným) a hotovým připraveným zelím, z kterého před úpravou slijeme vodu, ochutíme ho cukrem.
-
4
Zavineme a takto vaříme v ubrousku.
-
5
Vařený závin pak nakrájíme na plátky a omastíme na sádle osmaženou cibulkou.