Posvícenská sekaná
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Strouhanka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Majoránka
- 1 kg Maso mleté - mix
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 44 g
- Sodík 347 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 101.1 mg
- Vláknina 550.2 mg
- Vitamín A 550.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na rozpáleném sádle. Poté ji vmícháme spolu s na kostičky nakrájenou slaninou, vejci, mlékem a strouhankou do mletého masa. Ochutíme solí, majoránkou, mletým pepřem a nahrubo posekaným kmínem.
-
2
Z masa vytvarujeme šišku, přemístíme do pekáče a potřeme bílkem.
-
3
Pečeme asi 10min v troubě předehřáté na 250C, teplotu snížíme na 150C a dopečeme až se na povrchu utvoří zlatavá kůrčička.
-
4
Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme teplou nebo při pokojové teplotě.